Stora tjejen

Vår lilla Isa är inte riktigt den där lilla Isa längre. Nu i helgen så satte vi, eller snarare Sofia, igång med att lägga undan kläder som är för små. Självklart hittade vi kläder som inte ens hunnit ner till i byrålådan.

En ond människa (kanske Ernst) har designat vårt skötbord. Om han inte är ond så är han i alla fall en dvärg. Trots att jag på två månader avancerat till topp-5 i listan över de som byter blöjor snabbast i Stockholm så går ryggen av pga av att jag måste böja mig ner 45 grader varje gång jag ska byta en blöja. För övrigt så börjar bajset att lukta allt mer illa vilket gör att snabbheten ökar och snart är jag ohotad etta.

Lite bilder, En bild där hon ser chockskadad ut och en där jag hittar Isa och Sofia sovandes. Annars så har jag plockat bilder där hon är toksötast!


Känslorna blir starkare och starkare....

Var bort igår kväll. Fick inte träffa Isa på hela kvällen. Först imorse fick jag krama henne och hon fick en så hård kram som man kan ge en liten Isa som för övrigt fyller två månader idag. Hon brydde sig inte om den kramen för övrigt. Det fanns väl någon schysst lampa i närheten som hon ville titta på.

För några minuter sedan så skrek hon till som hon aldrig gjort förut. Vi börjar känna denna lilla tjej och kan känna av nyanser i henne skrik. Det skriket som lämnade hennes lilla kropp var riktigt hemskt. Det rev tag i hela kroppen och en oro drog igenom mig. Känslorna är så starka... så starka,,,

Hej hej

Det är nog så att Isa tror att hon heter hej. Våra samtal med henne är ju inte direkt på någon hög nivå.
-Hej Isa
-Gurgel
-Hej Isa
-Gurgel
-Hej Isa
-Njahhahhh
-Hej Isa

Igår fick även jag den där gigantiska spyan över hela bröstet. Nu leder inte Sofia längre den tävlingen...

Så skönt att Elitserien är igång igen. Har lyssnat på radioreferatet nu under kvällen och de där reporterasen dissar LHC hela tiden. Fattar inte vad de har emot LHC. Men så leder helt plötsligt LHC. Inte ett snack om att LHC spelar bra. Inget om att Timrå spelar dåligt. Väckte Isa många gånger förra säsongen när hon låg i magen. Vi får se hur det blir denna säsong!

Isa och jobb

Jag har ett jobb som innebär beredskap kvällar och helger. Att kombinera detta med att vara förälder är inte det lättaste. Idag är det lördag kväll och jag har redan jobbat några timmar. Det blir Sofia som får traska runt med en trött och gråtande Isa på armen medan jag försöker att prata i telefon om diverse saker och och vara med på diverse möten. Går inte att undvika att få lite dåligt samvete. Scheisse...

Så glaaaaaaaaad!

Avundas Sofia som får åka omkring med Isa på dagarna. Vi hade sällskap på t-banan nu i veckan när jag åkte hem från jobbet. Isa var på sitt mest bedårande humör. Jag håller henne i armarna och hon har blivit så stark i nacken nu så att hon kan hålla upp huvudet. Hon hade sina blå uppspärrade och jag har nog aldrig sett henne så söt. Så kul att se hur folk ser på henne och ler. Tom en tjej som blev helt bedårad och som sa att hon aldrig sett något sötare. Vi blir så stolta så att vi knappt vet hur vi ska agera. Man klämmer ur sig något konstigt svar och ler.

Har jobbat hemma idag. Så härligt att få se och vara med henne och vara pigg. Då orkar man ta in hela henne. Underbart!

Måste även skriva till Evelina. Så duktig du är på att skriva nu. Blev jätteglad över att du skrev!

Fast hon är ju inte alltid glad...

image114

Vi har löst det!

När Isa har nappen i munnen liknar hon mig, men när hon inte har napp liknar hon Sofia. Ja så är det just nu i alla fall. Utseendet skiftar hela tiden. Men om vi ska dra några slutsatser av det ovan så liknar partiet runt ögonen mig och partiet runt munnen liknar Sofia.

REKORD! Det stora samtalsämnet för mig idag påp jobbet var hur Isa lyckades med att lägga en kaskadspya som nog nådde 40 centimeter utan att en droppe nuddade marken.  OBS! Hon låg nästa helt på rygg vid tillfället!

Nu gör de reklam för äckliga Kirschsteiger på fyran. Ren ondska....

Obscena tecken...

Ni ska inte tro att Isa är den fina tjejen som ni tror! Titta vilka tecken hon gör mot sin gamle far! Man kan även tro att hon varit på hårdrockskonsert! Hur kommer det att gå när hon blir tonåring! Drar hem finniga hårdrockare med smutsigt hår... :-) Fast hennes pappa ju inte riktigt frisk heller...


Lite bilder

Datorn har äntligen kommit... slänger ut två bilder. Nöjd nu Svelin? :-) Angående detta med AIK-strumpor så måste nog Sofia var extremt snäll mot mig för att jag ska ut med en bild då hon har dom på sig... :-)


Trolleri

Ibland så äter Isa 100 ml med välling. Sedan kommer det upp 150 ml. Magiskt. I alla fall så kommer vår dator antingen idag eller imorgon. Då kanske vi kan få ut lite nya bilder nu i helgen. Grejen är att hon har blivit gigantisk enligt den värld som vi lever i.

För övrigt så hatar jag att komma hem sent. Ringer till Sofia på dagarna som säger att hon har varit fantastisk. När jag sedan kommer hem så hamnar hon i kvälltröttheten så det enda jag får göra är att bära på en ledsen Isa och trösta henne med närhet och mat och mat och mat och mat och mat och mat....

Sofia ringde precis

Ett enda stort leende spred sig över Isas ansikte imorse. Det första! Så härligt, men så synd att hon inte kunde ha fixat till det en dag tidigare då jag var hemma. Vi har redan kommit överens om att jag ska hem tidigare idag för Sofia ska fortsätta med sin rotfyllning. Då jäklar ska jag jobba stenhårt på ett leende!

För övrigt har datorhelvetet inte kommit än! Blir tokig.


Rosa kläder

- Det var en söt bäbis! Är det en pojke?
- Nä, det är en flicka.
- Oj, vad heter hon?
- Isa.
- Det var ett sött namn.

Vi har ett barn som vi inte enbart klär i rosa bara för att hon är flicka. Vi måste nog börja klä henne i rosa bara för att slippa se när folk börjar rodna så smått. Nä, vi kommer att klä henne som vi gjort tidigare. Fast när jag tänker efter så finns det kanske en orsak till att de tror att hon är kille. Inte de icke-rosa kläderna utan det faktum att hon har lite hår på toppen av huvudet och en en krans på sidorna och bak på huvudet. Lägger man till en begynnande kulmage så låter det väldigt mycket som en farbror...


e-bay

- EHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH!!!!
- Isa, ska du ha mat?
- Ehhhhhhhhh
- Ok, då får du mat.
- Ehhhhhhhh!!!....zzzzzzzzzzzzz
- Va, du skrek ju som om du höll på att dö av hunger och så slutar du äta efter 10 ml och somnar.
- Ehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!!
- Ok, lite mer mat då men somna inte då...
- Ehhhhh....zzzzzzzzzzzzzzzzz....gnissel-gnissel-gnissel....
- Skulle kanske ta och lägga ner henne. Det verkar som att en bomb inte skulle kunna väcka henne.
- EHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
- Oj, ville inte du sova ensam.

Ungefär så ser en del dagar ut. Idag kom jag hem och Sofias arm var en halv meter längre än i morse pga allt bärande. Någon vill ha kroppskontakt mest hela tiden... Någon funderar på hur mycket man får för ett barn på e-bay....

Tung...

...och över Ardennergatan 12 har det lagt sig en tung doft av blöt blöja.

Ond människa

En ond människa har skapat Änglamarks våtservetter ty de är som sandpapper mot Isas stjärt.

Kräkas

Just nu är Isa inne i en ätarperiod och drar i sig kopiösa mängder mjölk. Hon är nog på väg att dra i sig en liter/dygn snart. Men hon har inte riktigt byggt upp känslan för när det är dags att sluta äta. Vi försöker att stoppa i tid, men det är alltid lite som vill upp igen. Då ställer jag mig frågan, är det så att spädbarn har obefintlig eller ingen smak? Spyorna åker ju hiss upp och ner och hon sväljer gladeligen spyan.

Skrev tidigare om saker och ting som Isa tycker är skoj. I topp ligger fortfarande att titta rakt ut i tomma intet. En raket på listan är numera att låta som en gammal gnisslig dörr. Vad vill hon säga med det?