Blödig

Börjar bli lite känslig nu. Var inne och tittade på bilder på nyfödda och blev alldeles gråtmild... Riktigt bra bilder!

http://www.linnealenkus.com/newborn1.html

Moderat

Barnet ligger mest till höger...det börjas tidigt... :-) Bara han inte kommer att se ut som Calle Bildt eller Gun Hellsvik eller Unckel eller...

Alien del 2

"TITTA TITTA TITTA!!! Usch så äckligt. Man ser ju hur det rör på sin innanför huden.

Nej, det var inte en kommentar från Sigourney Weaver i någon av alienfilmerna, Det var min kära hustru som med en fascinerad min satt och tittade ner på magen. Och jag kan hålla med henne. Det ser inte riktigt klokt ut. Om det rör på sig så mycket redan i vecka 26, hur ska det då röra på sig om två månader? The return of the alien.....aaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhh.

Köpte en barnvagn igår. Teuotonia Mistral S. Viktigt med S:t.,,, eeehh

Hämtade ett gäng med prylar hos Caroline igår. Tack Caroline och Ola!!!!!!!!!!!!

En bra dag. Bättre än idag, för nu sitter vi med deklarationen, försäkringspapper och annat skit.

Ta det lugnt!

Mage och hicka

När jag nu sitter här så har barnet hicka. Sofia säger att det känns som en klock därinne. Konstigt...

Här kommer en bild på magen... och några fler från resan. Bland annat en bild på en hund med tre ben, små tavlor som barn gjort som ett minne av 11:e september och lite annat....


Galningar

Jätteskoj att vara tillbaka på jobbet efter resan. Det sista jag gjorde innan jag somnade på söndagen var att kolla upp helgdagarna närmsta tiden....

Sofia läser en blogg som skrivs av en kvinna som är helt galen. Hon är gravid och det kanske mest fanatiska som finns. Hon kan skriva t ex om hur hon gråter hejdlöst över att hennes barnvagn inte fanns att beställa. När hon sedan får tag i en barnvagn så gratulerar folk henne ungefär på samma sätt som hon hon hade fött. Det är ju för h-lvete bara en Emmaljunga. Men det kanske är naturligt att vara sån? Sofia och jag är kanske känslomässigt störda som inte måleriskt beskriver hur det är att vara gravid och ta en vårpromenad? ;-)

Men på lördag ska vi i alla fall köpa/beställa en barnvagn, samt åka till Uppsala och fira Lukas, samt hämta barnprylar. Kommer inte att gråta om det inte går att beställa barnvagnen.

Min chef är pappaledig from måndag. Ska vara stand in för honom. Han skulle inleda pappaledigheten med att ta en power walk. Kommer nog att göra något liknande den dagen då det är aktuellt.

Herr Nilsson

Glömde berätta det kanske viktigaste. Herr Nilsson lever fortfarande. Han bor i en bur i Bronx. Det är sant! Kolla in bilden. Tyvärr kan jag inte berätta vad Lilla Gubben har tagit vägen.


Judarna i Williamsburg

Vi gick ju vilse i Williamsburg där vi under en halvtimme var ensamma med de ortodoxa judarna. Ville inte fota dom, men här kommer en länk till en bild.

http://www.cultnews.com/wp-content/uploads/2006/05/hasidic%20jews.jpeg


En bild säger mer än tusen ord....Det var i sista sekunden som vi drog iväg till New York. De sista dagarna så stapplade Sofia omkring med sin stora mage. Hur stor kommer den att vara när det är dags i augusti? Kan knappt föreställa mig det. Lite kort om vad som hänt denna vecka:
1) Skitväder söndag och måndag. Senast det regnade så mycket var någon gång på 1800-talet. Vi var ute i regnet och åkte till Harlem för att kolla en gudstjänst, men det var lååååååång kö så det bestående minnet av Harlem är regn. Se bilden med sjukhusskylten.
2) Kollat på folk. Se bilden på killen som visar mer än man borde. Se bilden från tunnelbanan då några killar dansar. Annars så är det inte ovanligt att folk går omkring och sjunger för sig själva.
3) Central Park. Oj, vad den parken behövs i denna stad. Så härligt att köpa en egenkomponerad sallad på Whole Food och sedan softa i parken.
4) Bronx Zoo. En positivt överraskning.
5) Gick vilse i Williamsburg i Brooklyn, men det ångrar vi inte för vi hamnade någonstans i 1930-talet för det var kvarter där det enbart bodde svartklädda ortodoxa judar. Det coolaste är att männen och pojkarna har sina söta lockar som hänger nerför kinderna på dom.
6) Shoppat, shoppat, shoppat! Men inget till barnet. Hade ju varit trevligt att veta vad det var för kön på barnet. Jag ville köpa lite coola svarta kläder till barnet, men det ville inte Sofia.
7) Ätit gott. Men det mest amerikanska är ändå att sätta sig på en Deli (som i Seinfeld) och dra i sig frukost bestående av amerikanska pannkakor.
8) Visste att amerikaner är överviktiga, men inte SÅ ÖVERVIKTIGA!!! Feta!
9) Nolltolerans gällande brott i NY. Förstår att det gått bra för det är poliser överallt.
10) Empire state building så klart. Har visst blivit mer höjdrädd på äldre dagar,
11) Brooklyn Bridge. Schysst utsikt, men den dagen var det såååååååååå kallt.
12) Wall street. Ja, det var ju skittråkigt att kolla på.
13) Soho och Greenwich Village är de härligaste områdena i NY.
14) Guggenheim museum. Häftig, men de hade tyvärr inga tavlor av Roy Lichtenstein just nu. Kan ha berott på renoveringen.

Utöver det har vi sett massor. Tagit över 200 bilder så kommer ni förbi en dag så kan vi visa er lite mer...

Here we go

Sitter i soffan och tror nog att vi är klara med allt packande. Kommer nog inte att skriva något direkt i bloggen under resan. Det vi siktar på ur barnaperspektivet torde nog vara att hitta ett par grymt snygga sneaker.

Så ta hand om er allihopa i era små städer här i Sverige! :-) Vi kommer hem igen nästa helg, tidigt på söndag morgon.

Angående sjukskrivning.,.

Idag fick Sofia reda på att hon är sjukskriven till 100% t o m slutet av maj. Men lojal som hon är så kommer hon troligen att jobba 50% ändå. Det visar hur fin Sofia är. Vem som helst hade med tanke på hennes närmsta chef (inte högsta chefen som är bra) är obefintligt ödmjuk. Jag tycker att Sofia ska säga att hon är sjukskriven fram till efter vår resa så att hon slipper att ta ut semesterdagar som kommer att behövas i sommar med tanke på att hennes närmsta chef inte vill ge henne havandeskapspenning.

För övrigt ligger hennes HB på 100 nu. Det låg tidigare på 80, men borde ligga på 130.

Och hur mår jag då? :D Det är bra! Om två dygn är vi i NY!

Järnbrist

Sofia är på väg att få ordning på järnbristen, men det är inte helt ok än. Sofias chef, som även är läkare, tyckte att barnmorskan borde ha tagit tag i detta på ett helt annat sätt. Det gjorde att hon mer eller mindre beordrade Sofia att på jobbet följa upp nivån. Det är bra! Nu kämpar vi för att Sofia ska vara piggare när vi drar till New York. Vi äter till exempel broccoli.

Idag ringde även Sofia till barnmorskan för att se om hon kan gå ner på 50% i tjänst. Detta för att det börjar bli tungt beroende på magen, järnbristen, samt ett jobb som innebär en hel del rörelse. Vi får se hur det går....

Caroline, jag håller med om det mesta du skrev, förutom detta med domaren. Han var ganska bra i söndags. Ja, förutom att han borde ta ut Sundström direct för misconduct så att vi slipper se honom hänga vid domaren och tjata.


Vi piskade dom!

Vi piskade Modo idag. Retade ihjäl mig på Sundström för att han tjatar på domaren hela tiden. Visade mina allra sämsta sidor idag,

 Köpte ett par strumpor åt bebisen innan matchen började. Ett par blå med lejonet på. Syskonbarnen fick varsin keps.

Nu ska jag krama Sofia och magen! En bra dag!

Offentlig egendom

Jag har läst att många som är gravida upplever att deras mage helt plötsligt blir offentlig egendom. Det är något som vi nog själva börja känna. Det är inte direkt så att någon okänd börjat ta på den, men folk är rätt så pigga på att börja prata om graviditeten. Det är ju så att det är svårt at dölja att Sofia faktiskt är gravid.

Angående barnvagn så hävdar min lillasyster Caroline att även en fyrhjuling är lätt att styra.

Angående att styra så klarade Renault-helvetes-bilen besiktningen igen. Jag kanske ska sluta hata den bilen. Detta betyder nog att jag tills vidare lägger planerna på en kombi på hyllan. Ska kanske laga fönsterrutan...

...fast bara för att bilen går bra nu så kommer säkert något gå sönder.

Umgås denna helg med systerns tre barn och de är riktigt underbara. Blir inte mindre sugen på att bli pappa.

Angående pappa så och att kalla sig det så fick jag Sofia att kalla sig mamma. Blev alldeles pirrig inombords av att höra henne säga det. :-)

Ganska lugnt på fronten

Livet har sin gilla gång härute i förorten i det lilla tuffa radhuset. Krokusarna växer och Sofias mage börjar få intressant stora mått. Bebisen börjar bli så pass stor nu så att den trycker på åt alla håll och kanter. Att känna rörelserna är inte alls svårt.

Sofia har lagt in sitt veto mot en trehjulig barnvagn.

Må LHC vinna ikväll. Mitt liv skulle bli så pass mycket enklare och trevligare då. På söndag är vi på plats.

Fast de där lökarna vi köpte i Amsterdam vägrar komma upp. De ligger där nere i jorden och röker på eller nåt för de vill till Sofias stora besvikelse inte komma upp. På tal om städe utanför Sverige så drar vi till New York nästa helg. Känns riktigt skoj att få vara vuxen och egostisk till max.

Äckligt

Blir jättesugen på att bli pappa när jag läser detta.

http://www.aftonbladet.se/vss/foraldrar/story/0,2789,1036898,00.html

Detta med namn...igen....

En het kandidat har åkt upp på listan och det är Isa. Mmmm, det känns nog ganska bra. Det är verkar det som inte ett jättevanligt namn heller och ligger inte på någon topp-lista. Men sånt kan ju ändras snabbt.

Men i helgen så fick vi ett hett tips från en supergissare att det kommer att bli en kille. En kille har vi ju nästan räknat bort... Så vi kanske får plocka fram Måns igen.

För övrigt så har Sofia järnbrist så att det sjunger om det. Hon sitter där med sin järntabletter och drar i sig kanske det äckligaste som finns...blodpudding.

Hoppas att hon är piggare till nästa helg för då åker vi till New York!!!