Shoppa

Vad ska jag köpa för nåt?

LHC3

3 gånger 20

Börjar bli mycket hockey här nu, men det är ju den tiden på året. I alla fall så var vi på Skellefteå-Leksand. Det var riktigt bra stämning, vilket barnet också tyckte. Han var vaken 3 * 20. Passade på att vila i periodpausarna. Undrar vad den lilla krabaten tänker egentligen när han ligger där? "Fan, kan inte de där iditoterna därute var lite tystare för jag försöker faktiskt sova."

Annars är det ganska kul att se den uppmärksamhet som Sofias mage får häruppe....

Hon börjar få en rätt så skönt pingvingång just nu.... :-)

Ungen är inte döv!

Varje gång som LHC gjorde mål igår så skrek jag rakt ut och oftast så ledde det vidare till att jag hånade Ledin eller Kåberg. Majesky var så grymt skönt som retade dom sönder och samman igår. Stor underhållning! Som en extra bonus så fick vi reda på att barnet har en god hörsel i varje fall för varje gång som jag skrek så hoppade barnet till i magen.

Blir inte något mer skrivande. Sitter upp i Skellefteå och använder en ganska trög dator. Ska fragmentera den nu så att den trimmas lite.

Fråga på morgonen....

Fick en fråga direkt på morgonen hur det gick igår. Min spontana tanke var: "Ja, vi krossade äckliga Färjestad!" Innan jag hann svara det så insåg jag att hon undrade hur det gick hos barnmorskan.... Vad ska man säga? :-)


Dunk dunk dunk dunk

Vecka 12 eller 13 när vi var hos barnmorskan så var letade hon intensivt för att hitta hjärtljudet. Nu hann hon knappt sätta apparaten mot magen innan det hördes ett intensivt hjärtljud. Riktigt häftigt. Kanske tom mer realistiskt än ultraljud.

Mer än halva tiden har gått nu....

Annar så såg allt riktigt bra ut!

Sångare

Vi insåg helt plötsligt att det finns en risk att vårt barn blir den sämsta sångaren i hela världen.

Creepy

Bäbisen rör på sig hela tiden och jag behöver inte anstränga mig för att känna rörelserna. Men så börjar jag tänka på att det är en människa därinne i magen. Den tanken är konstig. Skulle jag ha en människa i magen och tänkte på det hela tiden så skulle jag nog bli knäpp i huvudet, för det är ju trots allt en människa i n n e i magen. Fatta! Det är ju helt otroligt konstigt! Men samtidigt är det coolt.

Undrar hur barnet har det därinne i allt vatten och slem? Vad tänker barnet på?
Nu är det tyst?
Nu är det något som låter?
Oj vad det gungar?
Ska jag sova eller vara vaken?

Det är i alla fall inga stora beslut som tas.

....och Mats, tack för dina kloka råd. :-) Känns tryggt att jag kan luta mig mot din erfarenhet. Och visst, det var metallknappar....Shop 'til you drop

Shop 'til you drop

Det rör på sig så sakteliga

Igår när vi skulle lägga oss så sa Sofia att nu rör han på sig. Går det att känna frågade jag. Jo, om du lägger hande på min mage så under tre timmar så kan du nog känna något. Så pigg var inte jag, så jag tog tag i min bok om Napoleon istället. Då sa Sofia att jag skulle lägga handen på hennes mage, Tydligen hade barnet fått spelet och körde runt därinne som en tok. Helt plötsligt så känner jag att det rör på sig lätt. Jag frågar Sofia om det rörde på sig och det gjorde det. Så stort. Jag fick säga hej till barnet för första gången. Så cooooooooooooooooooooooolt!

För övrigt så har vi nog bestämt oss för barnvagn. Vi köpte även en liten liten liten topp igår med en Busig tiger och en liten giraff som motiv, Kändes riktigt bra!

Kläder och barnvagn

Ni som hängt med här ett tag är ju medvetna om att vi är smått rädda för att något ska hända. Man är glad över att vi ska bli föräldrar, men vi vågar inte glädjas fullt ut. I alla fall så pratade jag med en före detta kollega om just detta. Hon sa att när hon var gravid första gången så betedde hon sig på samma sätt. Samtidigt så hade hon en kompis som engagerade sig fullt ut i sin graviditet genom att köpa kläder, inreda barnkammare etc. Kollegan hade då tittat rätt så avundsjukt på henne. När hon sedan kom till första föräldrakursen så sa den som ledde kursen att till nästa träff så var deras hemläxa att köpa ett klädesplagg till barnet! Jag gillar det resonemanget! Nu i helgen ska vi alltså shoppa loss! Förutom att vi ska kolla en barnvagn så finns det en chans att vi kommer hem med en tröja med en giraff eller tiger på. :-)


Ingen Alien - spö

Hade min hand placerad på Sofias mage mest hela tiden igår, men ungen var fräck nog att inte röra på sig. Till råga på allt så fick LHC stryk i sudden, så gårdagen kan vi sammanfatta som en mindre bra dag.


Alien - det rör på sig

Var på konferens igår kväll då Sofia ringde och sa att hon för första gången kände på magen att barnet rörde på sig. Satans tråkigt att inte vara där då.... Men som en kollega sa så klokt så är det omöjligt att vara på plats varenda gång barnet gör något för första gången. Kommer ju att få vara med om massor med andra saker så jag kan leva med det....nästan. :-)

För övrigt är det semifinal idag och första hemmamatchen är sååååååååååå viktig!!!


Bajs

Bajs


Har insett att jag inom tre år kommer att ha ett barn som har samma humor som jag, Några sekunder efter att jag tog denna bild så fick Ida en tårtbit av sin mamma. Ida tittar ner på tårtbiten och utropar med ett leende "BAJS!!!". Det tyckte morbror Peter var otroligt roligt. Gissa vem sett till att Bajsboken har en plats i Edshammar? :-)

På krogen

Vaknade upp idag vid 09:30 och var fortfarande rätt så onykter. Festen igår var en fest där jag redan innan visste att det skulle bli skoj. Alla som man hade pratat med innan var riktigt sugna på festen vilket skapade förutsättningar för att det skulle bli bra stämning, I alla fall så hamnade jag även här i rollen som blivande pappa. Förr i tiden när man var singel så handlade festerna mycket om att stöta på snygga tjejer. Men nu så står jag helt plötsligt och pratar med nyblivna mammor om hur det känns att bli pappa. De i sin tur kan inte med ord beskriva hur häftigt det är att bli mamma.Jätteskoj att prata om det faktiskt.  Igår så avhandlade jag det ämnet med Karin som snart kommer tillbaka från sin mammaledighet. Detta var första gången som hon var borta en kväll från sitt barn och det har gått ett år nu. Det är som min syster brukar säga om att hon alltid har en följeslagare och det är Lukas. De små liven är rätt så försvarslösa.

Idag ska vi på Norra Brunn. Det är bra att det kommer hit lite folk som inte bor i Stockholm så att vi kommer iväg och nyttjar fördelarna med att bo en i storstad!

Oroa sig i onödan

Har återigen hamnat framför Outsiders och som vanligt handlar det om personer med alla möjliga handikapp. Denna gång så har de hittat ett gäng med personer som av olika anledningar förlorat ben och armar. Det går inte att titta på såna program utan att känna en viss oro för ens eget barn. Nu vet vi förvisso att vårt barn har alla armar och ben. Men det finns ju andra typer av skit och det går inte att gå omkring och oroa sig i onödan hela tiden, för då lär ju ungen bli ett nervvrak och få ett vansinnesutbrott. :-) Oron är det bara att lära sig att leva med för den kommer alltid att finnas kvar där för resten av livet och vara olika stark beroende på var i livet som ens barn befinner sig. När barnet lär sig gå och då kan ramla och slå sig, när barnet börjar på dagis och är borta i flera timmar, när barnet börjar skolan, när barnet blir äldre och är ledsen men vägrar säga något, när barnet flyttar hemifrån etc etc. Ska nog ta och lägga energi på att glädjas istället för att gå omkring och ora mig, det låter skojigare va?

Livet är bra...

Ibland är livet bra. Vi har precis varit och ätit på Koh Phangan. Jag svettas fortfarande av hettan. Vi leder med 2-0 mot Luleå, men ska inte ta ut något i förskott. Vad är det mer....? Just det... ;-) Vi har ju varit på ultraljud idag. Hur gick det? Jo, det var en undersökning utan anmärkning som sköterskan skrev i protokollet. Barnet hade tio fingrar, tio tår, två hjärtkammare, alla ben fanns där de skulle vara, ögon fanns. Det enda som var lite tråkigt var att han försökte gömma sig så vi fick inte till bilderna tilll 100%. Kön? Det syntes inte på grund av kurragömman. Men ja ja, vi får ju reda på det till slut. I alla fall så är det nu så att det officiella datumet är den 11/8 och med tanke på att vi kommer att roa oss med ett kejsarsnitt så blir det drygt en vecka innan sägs det. Så vi siktar på den 4/8.

Hår

Av någon anledning så får barnet hår under fötterna denna vecka.

Imorgon smäller det....

Burkfrukt del 2

Jaha, gissa vem som nappade på idén med burkpäron med after eight på? Japp, helt korrekt. Sofia. Så idag ska vi tillsammans med småsystrarna trycka i oss varma burkpäron med after eight på. Kul också att man inspirerat Svelin och Agneta till att äta det. Trodde inte att någn skulle bli inspirerad. Kom med en rapport sen om det var gott. Jag lovar att komma med en rapport i denna burkfruktsblogg. Imorgon blir det också gott. Hemmagjord kycklingkebab, pitabröd, salsa, vitlöksås, hummus och diverse grönsaker. Idag blir det citronkyckling,

Ska undvika att detta blir en matblogg. Annars så ska vi upp till Uppsala och fira en treåring. Det är första födelsedagen där Ida verkligen är medveten om att hon fyller år och har en känsla för vad det är. Det är riktigt skojigt. :-) Om 3 1/2 år så står vi där med vårt barn och firar. Det kommer att gå helt galet fort.

2-0 till LHC. Livet leker! Undrar om barnet kommer att få en LHC-nalle av farfar? Evelina fick ju det....

Äckliga burkfrukter

När jag var liten så var det mer vanligt med efterrätt än det är idag. Vem minns inte burkpäron som man la en after eight på och sedan slängde in i ugnen. I mitt hem så åt vi burkfrukt med grädde. Oftast på söndagar. Jag hade nästan glömt bort detta och har inte ens tänkt tanken på att köpa en burk. För det är ju faktiskt inte speciellt gott.... Men så helt plötsligt så blev Sofia gravid och av någon anledning är burkfrukt något som Sofia helt plötsligt tycker om. Utan några större problem så trycker hon i sig en hel burk med burkpersikor. Ofattbart. Detta är ju ganska harmlöst så jag låter henne få njuta av det utan att reta henne.


Rörelse

Inte så mycket har hänt på barnafronten. Det som ändå är positivt är att Sofia säger att det rör sig massor därinne. Jag lägger handen på hennes mage och ber henne att vara stilla och hålla andan, men jag känner ändå inget.... :-(

På måndag ska vi på ultraljud. Ett riktigt ordentligt ultraljud där vi verkligen kan frossa i vår egocentriska sätt att se på vårt barn. För det fattar väl alla att detta är det coolaste som just nu händer i hela världen. Ja, inte ens ett sm-guld i hockey skulle slå det.

Förstår för övrigt inte det stora med gruppen Arcade Fire. Goth, New Wave, Nick Cave och Pink Floyd i någon slags röra utan några bra melodier. Är nog ganska gammal trots allt när jag suckar och säger: "Åh, detta har jag redan hört."

Barn - svordomar

Idag så fungerade inget tekniskt på jobbet. Några tekniska förändringar ledde fram till att jag i stort sett inte hann jobba med något förutom att gå på några möten. Det slutade med att jag gav min dator en spark och svor så att omgivningen tittade på mig smått förundrat. Det jag är mest förundrad över är hur jag ska lyckas med att behärska mitt ordval i närheten av vårt barn. Jag lovar att det kommer att bli som i en film med Ben Stiller och Robert De Niro där ett barns första ord råkar bli "ass hole". Vårt barns första ord kommer säkert att bli "helvetes jävla skit!"

Ja må han leva

Och så var jag helt plötsligt 35 år! 35 ÅR! Otroligt. Fattar det inte. Det var banne mig i sista sekund som jag blir pappa. Blir man för gammal så slutar det ju med att man blir tvungen att stappla runt på kryckor för att leka med sitt barn. Lennart Bernadotte var 70 typ när han blev pappa och jag är inte direkt sen i jämförelse med honom.

Har läst klart Värsta pappan och den var bra. Den fyller i alla fall ett tomrum när det gäller litteratur för pappor. Är nog ganska ensam om att skriva blogg om att bli pappa. Är det någon som ramlar på någon annan kille som skriver så skrik till.

Linköping mot Luleå. Vi vann förra året, men det blir tufft i år. Men det är i alla fall skönt att vi gick vidare. Skönt att slippa må illa för första gången sedan serien startade.

Lyssnar just nu på Jamie T, En 20-åring från London, Känns gott att fortfarande hänga med i musiken trots att jag mer eller mindre håller på att kollapsa av ålder. Inget åldersnoja här inte. *s*

Vecka 18

Vecka 18


Kulan! :-)

Suger - tekniska problem

Bloggsidan suger just nu. Går inte att få ut nåt. Siktar på att få ut en bild på Sofias mage så fort det går.