Returrätt

Ops, imorgon blir vi föräldrar. Jag trodde att Sofia skulle gå omkring med stora magen i resten av sitt liv. Finns det returrätt om man ångrar sig? Går det att stoppa till barnet?

För övrigt så går vi som nummer tre imorgon. Vi får sovmorgon och ska inte vara på plats förrän kl 08.30.

Håll nu alla tummar att allt går bra!!

Vikt

Sofia tror 3450 gram. Jag tror 3341 gram.

Finliret

Just nu händer det inte något spännande direkt. Vi fixar med det sista. Idag handlade vi mat så att vi kan klara av en belägring. Vi satte ihop barnsängen. Köpte en nattlampa. Det vi har kvar att göra är att städa och ladda ner en säsong med 24. För övrigt är jag så jäkla stolt över att jag lyckats med att fixa våra fönster och det ser ganska bra ut om man inte tittar allt för nära... :-)image64

Upphör inte att förvånas

Upphör inte att förvånas över det faktum hur kvinnans kropp förbereder sig inför det som komma skall. Visste ni att det tom utsöndras ett hormon så att kvinnan får diarré?! Japp, det är sant! Syftet med det är att tarmen ska vara tömd. Japp, det tyckte den blivande pappan Peter (3 år) var intressant. Kan tänka mig att systerdottern Ida (3 år) också hade tyckt att det var skoj.

KS

Japp, då har vi varit på KS och träffat diverse personer. Först mannen som ska skära Sofia. Vi berättade för honom om Sofias alla operationer. Han verkade lugn och sansad. Det kunde ta lite längre tid med tanke på att han ska skära igenom ett ärr som skurits upp några gånger. Sedan fick vi träffa en underläkare/narkoskille född typ 1991. För honom berättade vi att Sofia är mycket intresserad av att det finns anti-må-illa-mediciner i operationssalen. Annars så var det inget speciellt. Sofia är så klart spänd inför det faktum att någon ska skära i henne medan hon är vaken. Tro fan det. Jag skulle inte palla det!

Rapport

Allt ser oförskämt bra ut. Sofias HB ligger tom på 119! Det som gjorde att det gick upp var apelsinjuice i kombination med järntabletterna. Det kunde ju barnmorskan ha kommit på lite tidigare...för övrigt så kom hon inte ens på det för det var Sofia som kläckte den idén.

BARA EN VECKA KVAR! PANIK!!!! :-)

...själva snittet tar tydligen bara 5-10 minuter. Det går ju så fort så att jag hinner inte ens med att svimma... Tråkigare för Sofia med tanke på att det tar cirka en timme att sy ihop henne. Imorgon får vi mer fakta om det som komma skall för då åker vi till KS och tjatar med dom.

Det räcker med att man vänder sig om just nu så får man en gratis blöja eller något annat barntillbehör. Den stora kapplöpningen att få oss som kunder har startat. Libero leder gratisligan just nu.

Sista besöket

Sista besöket idag hos barnmorskan... En vecka kvar idag....

Sofia har som omväxling frusit inatt. Kanske ett sätt för hennes kropp att förberesa sig på en förlossning. Det händer så mycket konstigt med Sofias kropp som vi inte förstår. Inte lätt att bli förälder för första gången.

Whisky

Sofia tycker just nu att whisky luktar så dåligt så att hon grät en skvätt... Blev tvungen att göra något åt det så att hon inte kände doften.
image63

Snittet

Ska tydligen inte vara så blodigt vid kejsarsnitt. Fick svar i ett inlägg på www.planetdad.se.  Känns skönt... Tydligen så kan jag även få klippa navelsträngen. Har inte riktigt förstått detta med att mannen ska klippa navelsträngen. Finns det någon symbolik i det som jag inte ser?

Skor

Idag så har jag varit och shoppat igen. Lite för dyrt som vanligt och denna gång lite väl onödigt, men så jäkla skojigt att handla. Dessa Converseskor kommer att passa perfekt till Cheap Monday-tröjan med skelett på. Vår lilla rocker... Och jag vet att de kommer användas cirka 1 gång, men så skoj den blir just den gången!
image62

Bakis

Enligt rykten så undviker man gärna att vara bakis när man är småbarnsförälder. Kan förstå det. Var på svensexa igår.... roligt var det....

Såååååååååå tråååååkigt

Håller banne mig på att krevera av tristess. Vi gör en hel del varje dag typ sånt som kostar pengar, tex shopping. Satan vad det är lätt att bränna pengar. När vi inte bränner pengar så spenderar vi vårt tid med att kolla på tv-serier på box, tex 24 och Seinfeld. Tydligen kommer jag att ibland längta tillbaka till den tiden när jag kunde tillbringa tiden med att göra sånt....

Inser att jag rätt så snabbt kan få ut uppgifter på bloggen hur det har gått med kejsarsnittet med tanke på att Blogg.se är anpassad för att köra vid min PDA. Men det är väl inte helt otroligt att jag inte har en tanke på att uppdatera min blogg, för bredvid mig ligger mitt nyfödda barn, samt min nyopererade hustru och då kanske jag har tankar på annat håll. Eller så vill jag skrika ut till hela världen att jag är pappa och då blir bloggen snabbt uppdaterar. Satan vilket svammel det blev.

Frågan är om vi ska köra bil till KS eller inte? Taxi?

Angående Ernst så har han en hemsida.
http://www.ernstkirchsteiger.com/

Kolla även denna bild. Han har ungeför lika lite självinsikt och självdistans som David Hasselhoff (http://hasselhoff.com/). Totalt uppfylld av myten om sig själv. http://www.ernstkirchsteiger.com/press/ernst2.jpg

Annan blogg

Läste denna blogg och blev alldeles rörd...

Gå till bloggen!

Sweet dreams

Något osammanhängande berättade Sofia idag om att hon drömt att hon fick tvillingar, men det ena barnet var inte hennes. Det andra barnet som låg i en barnvagn hamnade sedan i en vattensprinkler och fick sina ögon skadade på grund av det. Vem har jag gift mig med egentligen...?

Ännu en dag....

Sitter här och svettas bort i den tunga, fuktiga och åskvarma luften. Ännu en dag kan läggas till handlingarna i vår långa väntan på att det ska bli augusti. Sofia är full av hormoner. Minsta lilla kan få henne att gråta. Idag var det typ en smutsig soffa som blev droppen... Intressant. Kan nog aldrig riktigt förstå vad som pågår med Sofia både mentalt och fysiskt.

Proven Sofia tog igår visade inget konstigt. HB:t låg på 100, men det kom inte som en skräll direkt.

Gud hör bön!

Denna blogg handlar om att jag ska bli farsa, men det finns ett undantag. Det är Ernst. Jag korkade precis upp en flaska skumpa då jag fick höra att Ernst lämnar Sommartorpet. Tack gode gud att du har hört min bön. Vi slipper beskåda när Ernst återigen sönderenoverar ett gammalt vrak till hus och gör det så att smaklösheten får ett förnamn. Tyvärr så lämnar inte inte TV utan kommer att gå vidare till TV4 där han ska leda ett program om antika ting och rasera allt mitt intresse för antikt.

Lugna dagar

Snacka om lugna dagar. Sofias ork räcker inte till för att vi ska kunna åka ut på några äventyr. Åka iväg och ta blodprov blir ett mindre äventyr just nu. Det ska vi i alla fall göra nu. Kolla upp om det finns någon anlednings till Sofias huvudvärk. Efter det handlar det väl troligen om att undvika för idag vekar det som att det blir sommar.

På onsdag är det bara två veckor kvar. Satan vad det pirrar i magen av att tänka på det...

Sofia sover obentligt bra på nätterna just nu. Som grädde på moset så har grannen dragit igång ett byggprojekt och de är ganska pigga på att dra igång tidigt... Scheisse!

Kuddkrig

Kanske dags att krama Sofia kan jag få för mig att göra ibland och det är ju inte konstigt direkt i ett förhållande. Men just nu är det svårt av flera anledningar. En vanlig stående kram har jag ju tidigare berättat att det saknar jag. Nu är det ännu svårare även i sängen. Det ska packas upp med kuddar för att stötta upp kroppen och inte nog med det, en mellan benen måste hon även ha. Tur att jag har långa armar...

Ta med sig...

Vad ska man ha med sig? Sitter och pillar med listan över sånt som vi borde ha med oss. Först på listan över vad jag ska ha med mig ligger kamera, mobil, laddare och mp3-spelare. Efter det kommer kläder och annat. Vi har ju inte en aning om vad man ska ta med sig. Vi har ju inte gjort detta tidigare...

Får vi presentera...

...vårt barn. Vi var idag på ett ultraljud. Medelpunkten vägrade vara stilla så vi fick inte någon bild på hela ansiktet men ändå så att man utan några problem kan se att det är en liten människa därinne. Vikten är förbluffande 2610 gram.


Orgie i undersökningar

Idag var vi på läkarbesök och hos barnmorskan. Sammanfattningvis kan man säga att det har gått bra. Det enda som stör är Sofias huvudvärk. Därför ska vi dit igen på måndag för att ta mer omfattande tester. Det känns bra att hellre göra lite mer än för lite. Barnet verkar må bra. Mer besked om detta får vi imorgon i samband med ultraljudet. Det blir små utflykter varje dag. Det passar bra för det är ungefär så mycket som Sofia orkar med. To be continued...

Sakna

En av de saker som jag saknar mest just nu är att kunna krama Sofia ordentligt. Det kommer att kännas riktigt härligt första gången Sofia kan stå upp efter kejsarsnittet, så att vi kan kramas.

Ungen är totalt vild därinne.

Nästa vecka ska vi först på onsdagen till läkare och sedan till barnmorska. På torsdagen ska vi till ett ultraljud igen. Kanske ska vi köpa en DVD med ultraljudet denna gång,

Bilder

Ibland kan man ha nytta av magen, men oftast är den nog bara ivägen och den gör ont och helst av allt vill man att det ska bli klart. Bilderna talar för sig själva.


Blöjor

Idag hamnade vi framför ett jävla berg med blöjor. Vad ska man välja för blöjor? Det enda vi vet är att linneblöjor är inte aktuellt. Jag framför ett berg med blöjor. Helt surrealistiskt....fattar det inte. Helt plötsligt börjar det bli verkligt detta.

SEMESTER!

Kan inte fatta det. Sju VECKORS ledighet. Vad tusan ska vi hitta på under dess dagar? Det är ju inte direkt så att jag och min större bättre hälft är ute och joggar... :-) Samtidigt kan vi ju inte bara sitta här hemma och glo på varandra. Kanske skulle man ta tag i detta med målandet av huset. Fan, det låter ju skittråkigt...mmmmm....vi får se. Ta dagen som den kommer. Borde kanske läsa någon bok eller nåt om föräldraskapet, eller ska man ta och köra på känsla? Kommer inte att läsa Anna Whalgrens bok. Hon måste vara mer eller mindre galen som fixat till ungefär 28938 ungar. Det vi vet är att Caroline måste ge oss en kurs i detta med föräldraledighet för det är ju en djungel!

Slöfock

Sofia har en slöfock därinne i magen. De två senaste dagarna har det varit så lugnt. Sofia måste knuffa lite på bäbisen för att det ska hända något. Ska prata lite med magen så får vi se om det händer något,

Kan det gå långsammare än så här. Imorgon så är det min sista dag på jobbet på ett bra tag. 7 dagars ledighet. Praise the lord!

Ska väl ta och packa den där väskan snart. Kommer säkert att glömma mp3-spelaren.