Ackerström

När vårt barn blir stort ska jag med rörd stämma berätta för barnet hur glad jag blev då vi bytte bort Ackerström. En kille som saknade allt som rör kämparanda. Som jag velat ska sluta i LHC ända sedan han tidigt i höstas inte orkade kämpa ner i sarghörnet efter en puck och hamnade i en dålig situation som ledde fram till utvisning och mål för DIF och de vände då matchen.

Byta blöjor

Ni måste läsa kommentaren från min systerdotter. Den hittar ni under Sååååå häftigt. Evelina är 6 år och har bättre koll på hur man byter en blöja än vad jag har. Det hon beskriver är hur det gick den enda gången som jag bytt en bajsblöja.

Defensiv back

Satt för övrigt under ultraljudet och kollade om barnet hade snopp och i så fall är en presumtiv defensiv back för det behöver vi. Vad vill jag säga med detta? Jo, en nödmening för att kunna skriva lite om sport.

Angående frågan om vi vill få reda på om det är en pojke eller flicka så vet vi inte.

Sååååå häftigt

Kunde inte hålla tillbaka tårarna då barnet helt plötsligt rörde på sig. En sån lättnad att allt ser bra ut. Kan leva med den här känslan länge länge.... 12 veckor och 5 dagar! Kul att via ultraljudet se hur det dök upp två armar, två hjärnhalvor, ett hjärta, en navelsträng etc. Klockan 9 ska jag iväg på ett möte angående beredskap vid kris. Kommer nog att vara konstigt för de andra att ha en leende Peter sittandes vid bordet och som just idag ger blank fan i alla kriser för just nu idag så är livet riktigt bra!!


Närbild på en näsborre

Vi tittade på en film igår. Bland annat så zoomade de in en näsborre och förde in en kamera in bland alla näshåren. Det var obefintligt trevligt. Filmen vi såg var gjord av Lennart Nilsson. Hans legendariska bilder och filmsekvenser när en människa blir till är fantastiska. Tidigare har jag tittat på dessa bilder/filmer och tänkt att det är riktigt otroligt, men nu fick filmen en helt annan dimension när vi själva väntar på att bli föräldrar.

Vi måste åka kl. 06.40 imorgon för att träffa läkaren. Satans tidigt!!!!!!!!!!!!!!!! Från att jag kommer till jobbet fram till lunch kommer jag att ha en minnesförlust p g a trötthet.

Cheesecake skapad av gudarna....

Vi var ju på Kungsholmen igår. Grillspettet var grymt gott och Sofias Club Sandwish var inte dålig den heller, men det som fick ögonen att tåras var en cheesecake med åkerbärs-sorbet....ÅHHHHHHHHHHHHHHH!! Satt och fnittrade av hänförelse. Vi ska se till att komma ut och käka oftare!

Annars så har vi börjat med något som antagligen kommer att leda till problem i ytterligare några månader och det är klädproblematiken. Fast igår lyckades vi hitta några schyssta mammajeans åt Sofia. Själv hittade jag ett par gråa Nudie som någon visst hade skapat enbart för min skull. Köpte dom inte. Åhlens har en tendens att lägga på extra mycket pengar. Vi måste ju börja spara inser jag. Allt är ju svindyrt. Ska banne mig se till att hitta något som jag kan sälja till nyblivna fanatiska föräldrar.

Angående fanatism så börjar jag inse att detta med barnvagn verkar var en prestigefråga. Dyrast och coolast barnvagn vinner. Skitsamma att den enbart går att använda i 2 veckor och att ungen efter det ligger i den som ett U för att överhuvudtaget få plats. Men föräldrarna ser ju i alla fall coola ut. Man brukar säga att bilar är en penisförlängare, men vad ska man säga om barnvagnar då, musförlängare?

Tack Caroline och Ola för kläderna vi fick idag, samt erbjudandena om barnstolen. Vi är så tacksamma för det!

Ultraljud - så gott!

Får mig att tänka på Ultras Lazio för övrigt....

Men så skönt för kontrollfreaket Peter att vi redan på tisdag kl. 07:30 får träffa en läkare och göra ett ultraljud. Då får vi reda på att allt är ok!


Går barnmorskor på valium?

De flesta personer som vi pratar med angående barn säger att de har haft lugna och sansade barnmorskor. Självklart så fick vi det också. Kan inte se vad det skulle vara som skulle få vår barnmorska att hetsa upp sig. De måste ha något specialknep för att kunna vara så lugna, framför allt då de har en rätt så nojjig kille framför sig som av någon anledning räknade upp alla katastrofer som hänt oss, inklusive alla våra inbrott, demolerade garageportar etc. Kristina Lugn bildar skola tror jag och hon knaprade faktiskt piller under en period så där har vi antagligen anledningen till barnmorskornas lugn.... I alla fall så var vår barnmorska duktig. Jobbar inom specialistmödravård på Karolinska och det är enligt Sofia ett riktigt bra betyg. Känner mig lite lugnare trots att vi egentligen bara fick sitta och svara på frågor som hon knackade in så lugnt på datorn. Fast det hade varit skönt om vi hade hört ett hjärtljud, men det fick vi inte till, för vi är bara i 12:e veckan. Tydligen hörde vi visst trafiken i navelsträngen, men det hörde inte jag, Det läst mest som tinnitus eller när man lägger örat mot någons mage för att  lyssna på när tarmarna rör sig.

Det har gått 15 minuter sedan matchen började. Det står fortfarande 0-0.

 Linköping       - Luleå           0 - 0
(X-X,X-X,X-X)

Vet i fan om ni bryr er men....

,,,det blev inte Grill för det var fullbokat så istället kör vi på en av Melkers andra restauranger och det är Kungsholmen. Jag var där med jobbet och såg honom komma släpandes på en svart plastsäck och ett besvärat uttryck i ansiktet. Undrar vad han släpade ut från restaurangen. Det kan ni ju fundera på.

För övrigt har jag inte tänkt speciellt mycket på barn idag. Daniels och Mats solskenshistorier under kommentarerna får mig får mig att vilja gå ut och köpa tidningen och aldrig mer komma hem igen. :-)

Imorgon ska jag banne mig kräva på att få lyssna på hjärtat!!!!

Grill och mamma mia

Nu har vi bokat bord på Grill. Velat gå dit ett tag, men inte kommit iväg. Mats I, det var du som ledde oss rätt, för F12 är ju systerrestaurang med Grill (läs kommentar). Enligt Mats så verkar det vara sista besöket på en restaurang på många många år...

På torsdag kl. 16:00 ska vi traska iväg och umgås ett tag med östermalmshjonen. Detta på grund av att Mama Mia barnmorskemottagning ligger på Ö-malm. Ska bli skojigt och jag kommer att vara helt riktigt nervös. Hoppas att allt verkar ok...

En annar fråga. Heter det fortfarande MVC, alltså mödravårdscentral. Om det gör det så uppmanar jag till en kamp där vi utrotar det ojämlika och industriklingande namnet. Argumentera gärna emot mig eller kom med ett förslag på ett namn som bjuder in till att det är två som ska bli föräldrar....


Så här får jag mina övriga systerbarn att bete sig....

Så här får jag mina övriga systerbarn att bete sig....
Så här får jag mina väluppfostrade systerdöttrar att bete sig. Undrar då hur vårt barn kommer att bli?

Ett av barnen som vi brukar träna på. :-)

Ett av barnen som vi brukar träna på. :-)

När ska vi få sova? Aldrig!!!!!

Är sömnigast i hela världen och ställer mig den stora frågan. Hur ska man klara av att jobba samtidigt som man har en krabat som ligger därhemma och skriker mest hela tiden? Ja, det är bara att gilla läget är det svaret man får från de som vet och som varit med. Man hittar oanade krafter hos sig själv. Men nu är det så att jag har en fru som utan problem kan sova 14 timmar i sträck och behöver det för att må bra. Om hon då upptäcker sina oanade krafter och lyckas minska sömnbehovet med hela fyra timmar så är hon nere på 10 timmar, men borde kanske behöva komma ner ytterligare 3 timmar till för att få allt att gå ihop. Jag behöver minst 8 timmar och om jag upptäcker att jag har oanade krafter så hamnar jag kanske på 5-6 timmar. Men med tanke på att Sofia inte vaknar om någon skulle smälla av en bomb nere på gatan så måste jag då antagligen kompensera hennes 3 timmar vilket innebär att jag troligen kommer att sova cirka 2-3 timmar/natt. Kommer att bli riktigt skoj. Det är bara att planera in botoxbehandling, börja sminka sig så att påsarna under ögonen inte syns samt börja bära hatt för att dölja att man tappat håret av ren utmattning.

För övrigt så är inte Sofia sugen på Werthers original längre. Kan även meddela att hon mår bättre idag.

Vi ska fira på lördag att vi är framme i vecka 13 och passerat den kritiska perioden. Någon som vet någon bra restaurang, Kom med tips!

Kissar och tränar på att svälja

Det finns ungefär 53553551 hemsidor om att vara gravid och som jag skrivit tidigare så är alla utom 1 inriktad mot kvinnor. Men det gemensamma för alla dessa är att det vecka för vecka finns beskrivet hur barnet utvecklas. Oftast med liknelser med frukter eftersom gynekologer och barnmorskor verkar ha en besatthet att brodera ut sitt språk med plommon, körsbär, meloner etc.  Intressant läsning men inte direkt rolig förrän idag. Denna vecka börjar barnet att kissa och det är väl ok, för ungen kan ju knappast hålla sig i 9 månader.  Fast personligen tycker jag att tajmingen är ganska dålig med tanke på att det även är dags att inleda träningen med att svälja...

För övrigt är barnet nästan klart , nu är det bara att växa.

Sportgalen

Vissa dagar brukar jag förbanna att jag är uppvuxen i en släkt med stort sportintresse. De senaste veckorna (månaderna, åren) har varit hur jobbiga som helst då det gått illa för Linköping i Elitserien. Redan efter 5 omgångar sa jag att tränaren måste vi sparka för det finns ingen struktur och tanke i spelet. Idag, ÄNTLIGEN, så fick han sparken efter ytterligare förnedring mot Frölunda. Vad vill jag komma till? Jo, för att vårt barn ska slippa må så dåligt så är frågan om man ska undvika all sport för att barnet ska undvika sportintresset och på det sättet slippa att känna smärta, ilska och vanmakt? Det suger så enormnt mycket energi och omgivningen tycker att man är hur jobbig som helst. Alltså måste jag lära mig att vara helt känslolös t ex framför TV:n så att barnet inte engageras. De som har sett mig vid TV:n vet hur jag beter mig då och att det skulle vara en kraftansträngning. Ni som följt med mig i texten fram tills nu vet ju att jag sitter och ljuger er rakt upp i ansiktet. Hur härligt är det inte att vara med då det går bra för ett lag som man håller på?! Underbart. Jag hoppas verkligen att vårt barn får vara med och känna så många gånger i livet. Då glömmer man bort de där förlusterna vi åkte på i januari 2007.

Sofia sitter och kollar på ett program med apor och försöker emellanåt att fånga mitt intresse. Hon lyckas inte så bra.

Det snöar riktigt ordentligt. Vintern kom till slut.

Åhhhh, vad jag är sugen...

I soffan bredvid mig ligger den gravida sjuklingen med en minskad motståndskraft både mot virus, bakterier och reklam. Hon stönar....- "Åhhhh, vad jag är sugen på Werthers original!" Ska nog strategiskt handla det åt henne så att hon har det vid sin säng imorgon bitti när hon vaknar. Det är ju Chelsea-Liverpool och Arsenal - Man Utd i helgen.

För övrigt var jag nojig under eftermiddagen när jag pratade med Sofia och att hon då sa att hon mådde sämre. Började måla fan på väggen och snacka om lunginflammation och så vidare. Och tänk om allt detta påverkar barnet. När jag kom hem så sa Sofia tryggt att det var inget att oroa sig över.

Vecka 12

Idag gick vi in i vecka 12. Eller hur Sofia? Då kan ni som är matemetiskt intresserade räkna ut när vi tillverkade barnet. Den som först räknar ut det kan skriva svaret som en kommentar. Priset är att ni får kvarta i vår extrasäng om ni är på besök i Stockholm.

Det vore gott att komma förbi denna vecka så att vi kan slappna av lite mer. Efter vecka 12 så ska det tydligen vara mindre risk för missfall.

Sofia ligger hemma i sängen idag och är inte frisk från sin halsfluss/bihåleinflammation. Det är obefintligt roligt att gå upp ur sängen när hon ligger kvar. Piskade mig själv till att gå upp genom att boka in ett möte nu klockan 8 på morgonen. Har vaga minnen av det mötet nu när jag sitter här.

Snus

Ja, tanken var ju idag att jag skulle maila de kompisar som jag ännu inte berättat för. Men jag kom till jobbet och borrade sedan ner huvudet i jobb, Tittade upp som hastigast en gång vid lunch samt i eftermiddag då jag var tvungen att handla något. Kan känna tvång att handla saker sedan jag slutade snusa. Idag blev det två böcker. En till mig och en till min  sjuka Sofia som sitter hemma och har bihåleinflammatin och som lök på laxen så har hon fått halsfluss också. Angående detta med att sluta snusa så slutade vi båda med nikotin för att det skulle förbättra chanserna att få barn. Det vi inte visste då vi slutade var att Sofia redan var med barn.

Fotar Sofia varje kväll i profil. Ska bli hur skoj som helst att se magen växa!

Aldrig svurit så mycket i hela mitt liv!

Ja, då är det några veckor sedan som jag stod i ett mötesrum på jobbet och mässade: Helvetesjävlarfanheltotroligthurkandethagåtttillfantusanhelvetssatanskitkonstigt + 5 minuter till. Sofia hade precis ringt och sagt att hon var gravid och mitt ordförråd blev rätt så snabbt tunt och ersattes av svordomar. Nu har jag slutat med det och enbart fortsatt säga olämpliga skämt på de olika möten på jobbet som jag frekvent deltar i.

Ska se om vi kan hålla lågan uppe nu under denna period och fylla denna sida med sånt som får mig att reflektera nu när jag ska bli pappa. Några korta refektioner so far:
1) Enligt alla tidningar om att bli förälder så är det tydligen så att det enbart är kvinnan som bryr sig om att det är dags att få ett barn. Älskar att läsa om alla små söta tips om mammakläder. Är jättesugen på att dra på mig ett par brallor med resår. Blev glad över att läsa att det fanns ett litet kryp-in för oss killar.
www.planetdad.se.
2) Vi är skitskraja över att något ska gå fel. Chansen att vi skulle få barn den naturliga vägen var ju lika stor som chansen att Trinidad-Tobago skulle vinna VM sa ju vår gynekolog. Vi är i slutspel nu! HA!
3) Alla skrönor om havandes mammors matvanor är sanna. Det som ännu inte hänt är att Sofia ligger i sängen och skriker: Peter, fixa cement, jag mååååååååååste ha det. Men det är några månader kvar.

Första inlägget

Välkommen till min nya blogg!