Ultraljudet

...och så kom det tårar i ögonen idag vid klockan 10. Sofia ringde och berättade att allt såg bra ut. Det var en livlig krabat därinne som rörde sig och ett hjärta som slog. Underbart! Känns tråkigt att jag inte fick vara med. Jag får glädja mig åt att Isas inskolning går bra. Det är bra detta med dagis. Isa sover som en stock på nätterna. Ok, inte helt då. Vällingen på natten vill hon så klart ha.

21/3 smäller det! Bara en vinter och sedan är det dags. Nästa sommar är vi fyra. Häftigt!


Vecka 12

Nu börjar det bli konkret och riktigt verkligt. Sofia har börjat dra på sig sina superheta mammabyxor igen. Imorgon är det dags för ultraljud. Jag hade hoppats att jag skulle få vara med, men inskolningen går före. Inskolningen har gått alldeles lysande idag. Kanske beroende på att det var Sofia som var där...

Håll tummarna nu att allt går bra imorgon!!!

Har jobbat två timmar idag för övrigt. Helt plötsligt dyker det upp saker och ting som man inte tänkt på under en lång period. Knepigt.

Börjat skvallra lite

Det är oerhört svårt att inte skrika till hela världen att vi väntar barn igen. Idag så berättade jag det för en kompis.

Idag har jag haft en superdag med Isa. En dag som gör att jag aldrig vill jobba igen. Hon har varit på ett underbart hunör och jag har aldrig pratat med så många främmande människor. Isa får alla att vilja prata enbart genom sitt humör och gigantiska leende. Pensionärer är lättflörtade, men idag så var det även medelålders män. En av männen hade också en rödhårig dotter som hette Isa.

Imorgon kan det förvisso vända för då kan det vara en pissdag och man börjar gå in på e-bay för att se hur mycket man kan få för en 1-åring.

Sofia mår relativt bra. Det gör ont när det växer.


Traskade runt på...

...skogskyrkogården i Enskede. Underbart vackert.

Blev berörd när vi snubblade över den gamla barnkyrkogården.

Sofia har riktigt ont i magen av att det börjat växa. Tom ett begravningståg gick snabbare.


Klarspråk

Japp, visst är det så att vi väntar vårt andra barn. Kan skriva detta just nu för kollar jag besöksstatistiken så är det ett besök/dag. Vill sätta igång och skriva för att även komma ihåg detta väntande.

Status graviditetssymptom:
Röd runt näsan. Jajamensan.
Illamående. Jajajamensan
Burkfrukt. Nix
Hatar kaffe. Jajamensan
Trött så tusan. Jajamensan

Det mesta är sig likt. Helt plötsligt är vi tillbaka nästan två år i tiden.

Tiden har stått stilla även hos barnmorskan. Första besöket idag. Vi kände oss som värsta veteranerna. Isa var med och hon var där, där, här, här och där samt därborta.

Vecka 9 för övrigt.

Och så började Sofia att jobba...

...så Isa och jag hänger tillsammans igen. Träning idag. Satan vad snabb hon är nu.

För övrigt leker hon att hon pratar i telefon.

Foglossning...jajamensan!

Krämporna kommer tidigt...

Lätt att glömma det.

Isa fyllde år igår...

.....hon fattade inte ett dugg. På stranden fick hon en muffins som hon fick göra vad hon ville med. Hon trodde oss först inte och tittade enbart på den. Vi har redan lyckats lära henne de gyllene orden. "Nej, ajaj".

Det är tidigt...mycket tidigt. Isa lär bli överraskad!